Borstkanker. Het is NIET WAT je meemaakt, MAAR HOE je ermee omgaat!

Misschien een wat vreemde ingang voor dit boek op een site als deze. En toch ook weer niet…en waarom…

(Borst)kanker, één van de welvaartsziekten waar onze kinderen van de toekomst het mee moeten doen. Wij, als volwassenen hebben onze verantwoordelijkheid daarin te dragen, gewoon omdat wij met z’n allen in de afgelopen decennia een wereld van onbehagen voor hen hebben gecreëerd. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de stressvolle maatschappij waarin we leven, uit de hand gelopen ego’s van machthebbers waarbij wij onze individuele en collectieve leiderschap hebben laten ontnemen, maar ook dat wij vooral voor onze eigen gemakken zijn gegaan. Met andere woorden: Het leven op onze planeet, waar vele strubbelingen en ziekten de kop op steken, is er niet bepaald gezonder en vrolijker op geworden. Een feit waar we niet meer omheen kunnen!

Dit heeft desastreuze gevolgen, waar wij onze kinderen mee opzadelen. Ik zie het als onze plicht om hen zo goed mogelijk te begeleiden en wel op weg naar een gezondere wereld. Hiervoor hebben we als eerste ons eigen bewustzijn te vergroten om te zien en te begrijpen wat er zoal om ons heen gebeurt en welke belemmerende en ongezonde factoren op lichamelijk, geestelijk, emotioneel, sociaal en spiritueel gebeid ons parten spelen.

Aangezien hoog gevoelige kinderen sneller last ondervingen van ongezonde prikkels van buitenaf en daardoor uit balans geraken, hebben de ouders van deze kinderen een extra stimulerende taak om aandacht te besteden aan de westerse, en ook wereldse problematiek. Juist hoog gevoelige kinderen verschaffen ons daarbij veel informatie, wanneer je bewuster naar hen leert kijken en luisteren. Zij kunnen ons zoal aan de hand van hun lichaam, emoties en gedrag vertellen waar haperingen liggen.

Tijdens een lezing wordt duidelijk dat we, door de dualiteit waarin we leven, onszelf behoorlijk zijn kwijtgeraakt. Ziekten als kanker, hart- en vaatziekten, diabetes mellitus, obesitas steken niet voor niets de kop op. Het zijn individuele en collectieve boodschappers dat we ‘iets’ te doen hebben, want ook onze kinderen hebben het recht op een toekomst die ze met vertrouwen tegemoet moeten kunnen gaan.  Om hen hierin zo goed mogelijk te kunnen begeleiden moeten we eerst onszelf transformeren. Leren om in liefdevolle verbinding met ons hart te leven en te voelen wie we daadwerkelijk zijn.

Aan de hand van mijn levenservaringen en met mijn achtergrond als verpleegkundige, praktijkbegeleidster/docente, psychotherapeute en o.a. het volgen van energetische workshops/cursussen geef ik lezingen en workshops over de weerstand en de strijd die we allen (voornamelijk) onbewust doorgaans voeren in ons leven. Door de psychologische, spirituele en informatieve onderwerpen en benaderingen, afgewisseld met de doorleefde processen met borstkanker en andere voor vele herkenbare voorbeelden, is de lezing of workshop toegankelijk voor herkenning waar jong en oud in eigen lief en leed in geraakt kunnen worden.

De gedeelde kennis en ervaringen geven handreikingen om ons leven te overdenken en hoe wij zelf in het leven staan. Wij kunnen en mogen de uitdaging aangaan om te leren in het NU onze strijd, onze weerstand en angsten los te laten en voor acceptatie, vertrouwen en overgave te gaan. Een belangrijk uitgangspunt om met de juiste intentie en met de juiste tools in samenwerking met onze kinderen te zorgen voor een betere wereld waar we met z’n allen in LIEFDE mogen delen en ZIJN.

Lezingen kanker

Lezingen over (borst)kanker

Bij aanvraag van lezingen voor de mensen die meer over de achtergrond, benaderingswijzen en (alternatieve) behandelmethoden over kanker willen weten, wordt uiteraard de lezing voor deze doelgroep aangepast.

Kanker domme pech? Of is kanker een individuele en collectieve boodschapper om transformaties te ondergaan?! Een complex vraagstuk met benaderingswijzen op verschillende niveaus en waaruit als vanzelf mogelijke (actuele) behandelwijzen volgen naast de reguliere protocollen, waar we vooral uit angst en onwetendheid voor kiezen. Laat je raken door ervaringsdeskundige Elizabeth Visser!

Voor het plannen van een lezing, in zowel huiskamervorm of voor een georganiseerd centrum kunt u e-mailen naar:

elizabeth.visser@t-online.de of contact met ons opnemen.

Bellen met Elizabeth Visser: 06 34237671 / +49 5976 69785

www.elizabeth-visser.nl

Borstkanker. Het is NIET WAT je meemaakt, MAAR HOE je ermee omgaat!

Uitgeverij Piramidions

ISBN: 978-94-922471-2-4
Auteur: Elizabeth (Ellen) Visser
Druk: 1
Prijs: €21.50
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Aantal pagina’s: 324
Afmetingen: 19 x 165 x 245 mm
Gewicht: 510 gram
Verschenen: september 2015