05 sep

Mama kan met spoken praten

Je kind wil niet slapen, want hij/zij is bang. Hij ziet spoken, geesten, monsters of is bang voor inbrekers of dieven. Hij zegt: “Nee, ik wil niet alleen zijn.” “Wil je bij me blijven.” “Mag het licht aan blijven, ik wil niet in het donker zijn.”

Stel je eens voor dat het waar is wat kinderen zeggen. Dat er echt spoken zijn. Dan vindt ons kind dat wij hem niet geloven. Dat is vervelend. Daar komen allerlei problemen door. Maar goed. Wij noemen spoken ook wel entiteiten.

Wij waren in een vakantiehuisje en onze kinderen waren aan het klagen. Zegt mijn man ineens tegen ze: “is dat even handig, mama kan met spoken praten.”

Ik kan dat. Jij vast ook!

Doordat wij op aarde leven en een vrije wil hebben dienen andere wezens naar ons te luisteren en onze mening te respecteren. Dus als wij zeggen dat het spook weg moet gaan en je kind met rust moet laten, horen ze hiernaar te luisteren. Handig toch?!

Dus ipv tegen je kind te zeggen dat spoken niet bestaan kun je meegaan in hun fantasiewereld. Jaag krokodillen weg. Spoken, geesten, dieven of wat dan ook nog meer. Maak er een spel van. Je luistert naar je kind, hij voelt zich gehoord, wat sterkt in vertrouwen. En je hebt ook nog eens veiligheid gecreëerd door de monsters weg te krijgen.

Een win-win-win situatie. Doordat het ook nog eens gezelliger is en gemakkelijker inslapen.

Lukt het jou ook ze weg te krijgen? Laat het me weten.