fbpx

Het is bijna onmogelijk om niet compleet ondergesneeuwd te raken in de lawine van nieuwsberichten en negativiteit die op je af komt. TV, radio, social media, gesprekken met buren, vrienden, familie… Van alle kanten komt het op je af. Er lijkt geen ontsnappen aan.

Het gaat de hele dag en overal nergens anders meer over: Corona virus. Of COVID-19, wat nog enger klinkt als je het mij vraagt.

Je zit opgesloten in je huis. Alleen met je gedachten. Je houdt contact via social media. Je krijgt allerlei goedbedoelde adviezen van vrienden. Iedereen spreekt elkaar tegen. Als je niet in paniek raakt van de media, dan wel van elkaar. Mensen maken elkaar helemaal gek.

Dat is voor bijna ieder mens te veel.

Maar ben je gevoelig voor prikkels, dan heb je het nu extra moeilijk.

Hoe kun je je hier tegen wapenen?

Als je gevoelig bent voor prikkels, laat je filter meer door dan die van andere mensen. Filter daarom aan de voorkant. Bescherm jezelf door de prikkels te verminderen. Kijk zo min mogelijk naar het nieuws, beperk je social media en vraag vrienden om je geen adviezen of nieuws meer te sturen over het corona virus.

Alles waar je aandacht aan geeft groeit. Richt je daarom niet op je angst, laat je niet meeslepen. Maar kies voor een positieve aanpak. Quarantaine houdt anderen op afstand. Daardoor heb je nu meer tijd voor jezelf. Gebruik deze tijd om naar binnen te keren. Zoek stilte en ontdek wat er in je leeft. Wat wil je van je leven? Wat wil je juist niet? Waar ben je goed in? Wat zou je meer willen doen?

Heb je een gezin en kinderen thuis, probeer dan dagelijks tijd voor jezelf te nemen. Vraag hen om te proberen het niet in jouw bijzijn over het laatste corona-nieuws te hebben. Heb aandacht voor elkaar en leer elkaar op een andere manier kennen. Kook samen, eet samen, maak samen huiswerk.

Daarnaast zijn er veel mensen die energie aanvoelen, bewust of onbewust, en daarop reageren. Je bent misschien drukker dan normaal, je voelt de onrust. Je stemming kan omslaan, je voelt je ineens verdrietig, boos of overmand door emoties. De energie van mensen in de wereld kan nu zwaar, vervelend of angstig zijn. Dat kan voelbaar zijn, ‘het hangt in de lucht’.

Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven om liefde de wereld in te sturen via meditaties of bewust gerichte aandacht. Naast alle onrust is ook voelbaar dat de aarde aan het herstellen is. Dat geeft rust. De luchtvervuiling is drastisch verminderd, we kunnen betere ademhalen, dieren komen terug op plekken die door mensen ingenomen waren. Op dit vlak is de prikkeling verminderd.

Wanneer je je daar bewust op afstemt, stem je af op de rust in plaats van op de onrust. Wie weet wat voor moois hieruit voortkomt. We zijn ons meer bewust geworden van elkaar en van wat belangrijk is.

Kies waar je je aandacht op richt. Kies wat je wil dat groeit. Onze keus is belangrijk.

Blijf bij jezelf, kies voor liefde.