fbpx

Het zijn roerige tijden. Niemand kan overzien wat er aan de hand is en wat het gevolg is. Er komt veel op je af, overal lijkt het alleen nog maar over het corona virus te gaan. Er gaan daarover zoveel verhalen de ronde en je weet niet meer wat je moet geloven.

Bedenk dan het volgende.

Alles wat we horen en zien is gebaseerd op de visie anderen. Je krijgt de verschrikkelijkste dingen te horen en zien. Is dat om ons te waarschuwen? Of is dat om ons angst aan te jagen? Misschien een mix van beide?

In plaats van alleen naar anderen te luisteren, kun je er voor kiezen om naar jezelf te luisteren. Ieder heeft zijn eigen beleving over wat er gaande is. Jij mag dus ook jouw beleving hierin hebben. Wat past bij jou? Waar kies jij voor? Blijf bij je gevoel en probeer te voelen wat voor jou klopt.

Naast alle ellendige berichten zien we ook berichten van hoop. De natuur herstelt zich, luchtvervuiling wordt zichtbaar minder, mensen hebben meer zorg en aandacht voor elkaar, gezinnen zitten samen aan het ontbijt en avondeten, het belang van bepaalde beroepsgroepen wordt helder.

Waar richt jij je aandacht op? Wat voelt voor jou het beste?

Je kunt je laten meeslepen door de informatiegolven van anderen. Je kunt deze tijd gebruiken om meer aandacht aan jezelf te geven.

Je zit nu meer thuis, je sociale buitenleven staat op een laag pitje. De tredmolen staat even stil. Je kunt deze tijd gebruiken om na te gaan wat je wil van het leven. Wat past nog wel en wat past niet meer bij je? Wat zou je graag willen doen? Hoe zou je dit kunnen bereiken?

Er ontstaat meer onderlinge verbinding en andere vormen van verbinding met elkaar. We mogen een nieuwe manier vinden hoe dit voor ons werkt.

De mooie plaatjes op Instagram vallen stil. Door de beperking op het sociale leven zijn er geen hippe activiteiten meer om te delen. Tegelijkertijd worden er massaal sociale apps gedownload waar je op een persoonlijke manier met elkaar kunnen contacten. (*)

Niet alleen de natuur verandert, ons leven verandert mee.

De situatie dwingt je in een ander patroon. Je thuiswerk combineren met je gezinsleven, voorheen gescheiden werelden vallen nu samen. Niet meer hoeven haasten naar werk of school, sport, spel, vergaderingen, afspraken. Geen files. In de chaos huist rust.  

Hoe haal je het meeste uit de situatie nu en krijg je meer rust en harmonie?

  1. Maak een prettige planning voor allemaal. Voor je werk, het huishouden en de dingen die je samen doet.
  2. Plan tijd voor jezelf voor de dingen die jij fijn vindt. Een boek lezen, een warm bad nemen, knuffelen met je huisdier, yoga of meditatie, wat je maar wil.
  3. Buiten wandelen. Geniet van de rust en de natuur. Alleen of met je gezin of met je hond.
  4. Kijk zo min mogelijk nieuws en beperk social media.
  5. Kijk om je heen, is er iets wat je voor een ander kunt doen? Helpen met boodschappen of werk of tot rust komen.
  6. Versterk je immuunsysteem. Eet gezond, blijf in beweging, mediteer en lach.
  7. Tel je zegeningen. Wees dankbaar voor wat je allemaal hebt en sta daar even bij stil.
  8. Verbind je met jezelf. Hoe meer jij bij jezelf bent hoe sterker je bent en hoe liefdevoller je de wereld kan zien. 

Hoe ziet jouw realiteit eruit? Kies je voor angst of kies je voor liefde?

Wees je ervan bewust dat je je realiteit zelf kan beïnvloeden. Waar je aandacht aan geeft groeit.

Heb het goed.

*   bron: https://bestgamingpro.com/under-quarantine-media-is-actually-social-techcrunch/