fbpx

Loslaten is een lastig iets. Je wil het vaak wel, maar het lukt niet. Dingen gebeuren niet voor niets. Voor alles zou een reden kunnen zijn. Vaak blijven we in ons denken hangen. Wat als dit en wat als dat en hoe zouden anderen reageren als ik…
Je doet iets voor jezelf, niet voor anderen. Anderen hebben een eigen leven en eigen levenslessen. Je kan anderen ondersteunen, maar niet beheersen of iets voor hun doen of regelen. Ze bepalen hun eigen weg.

Loslaten is accepteren. De dag nemen zoals die komt en jezelf er gelukkig mee prijzen. Loslaten is groeien en leven voor de toekomst, in het nu. Zoek je eigen tekortkomingen om ze te verbeteren.

De dag nemen zoals die komt en jezelf er gelukkig mee prijzen

Je kunt je losmaken van gedachten, loslaten van het verleden, loslaten van oordelen, pijn, verlies en woede. Zelfs eenzaamheid mag en kan losgelaten worden.
We zijn samen, wij met z’n allen, een deel van het geheel. Maar ook wij, verbonden met onszelf.

Loslaten kan zo ontzettend moeilijk zijn. Het oude, vertrouwde ruilen met iets nieuws, dat is eng. Maar zo belangrijk. En er zijn zo veel manieren. Jij weet wat bij jou past.

Geniet van de kleine dingen en voel de liefde en blijdschap die dit geeft. Een bloem die bloeit, vogels die fluiten of een vlinder die fladdert. De zee die kabbelt op het strand, de bomen die groeien, de zon die schijnt.
Voel de positiviteit en plaats dit in je hartregio of buikgebied. Laat het groeien en stromen.

Het komt vanzelf. Het deksel mag er af. Je kan het!

Wil je hulp met het loslaten?