fbpx

Er komen steeds meer wetenschappelijke onderbouwingen over de reactie van voeding op het gedrag van mensen.

Gluten en melkproducten kunnen neurologische auto immuniteit geven. Dit betekent dat je hersenen kunnen beschadigen.

Ook lees je afgelopen tijd steeds vaker over suiker. Hoeveel suiker er in een pakje of blikje drinken zit. Wat de reactie is van kinderen, ADHD bijvoorbeeld. Suiker veroorzaakt druk zijn doordat het lichaam de hoeveelheid niet aankan.

Eieren en de plofkip. Vlees en kankerverwekkende stoffen.

Zelfs in rijst zit arsenicum. In Zweden worden zelf rijstwafels eten onder de 6 jaar afgeraden door het gif dat erin zit.

Diabetes en margarine. Ook zoiets. Het eten is zo gemanipuleerd en er zijn zoveel stofjes toegevoegd die nodig zijn voor de houdbaarheid en smaak, maar niet goed voor onze gezondheid.

Wat moet je dan? Dat vragen wij ons ook af. Straks is er weinig meer te eten wat echt gezond voor ons is. Terug naar de basis. Eigen groenten en fruit verbouwen, zonder bestrijdingsmiddelen. AgroSensi kan eventueel gebruikt worden. Roomboter gebruiken, zelf mixen en sausjes maken van verse ingrediënten, keltisch zeezout en je gevoel gebruiken.

Brood, aardappel, rijst of pasta. Er is allemaal wel iets mee. Maar wat dan? Eten zullen we toch moeten. Letten op de ingrediënten en E-nummers, variatie en veel groenten en fruit eten.